Nettoförmögenhet 31/10-17

Vi går mot ett nytt månadsskifte och det är dags att redovisa nettoförmögenheten. Nettoförmögenheten har ökat till 865 428 kronor, vilket är en ökning med 35 623 kronor från föregående månadsredovisning.
 
 
 
 
Jag är nöjd med månadens ekonomi. Några stora inköp har det inte blivit (om man undantar husbygget). 
 

En stor försäljning har det dock blivit; jag har sålt min bostadsrätt. Ni kan läsa mer om det HÄR. Jag har fått 5 procent av köpesumman, vilket är ungefär 25 000 kronor. Summan ingår i beloppet för "Boendesparande". Resterande pengar för lägenheten kommer jag få under november månad, då kommer det nog bli en rejäl ökning också. 

 

Månadens sparkvot blev 41 procent.  

 

Lägenheten ökat 70 % (kontrakt påskrivet)


Jag och min sambo är mitt uppe i att bygga hus (vi gör dock inte själva arbetet själva utan har lejt ut det). Snart inflyttning och eftersom jag äger en bostadsrätt så måste den säljas. För cirka fem år sedan köpte jag den för strax under 300 000 kronor.

Under de åren som jag har ägt bostadsrätten har jag kunnat se en prisökning av lägenheter, även fast jag bor i en småstad. Bristen på hyresrätter finns även i min lilla stad.

 

Nu har jag sålt lägenheten och jag är väldigt nöjd över försäljningspriset: strax under 500 000 kronor. Mycket mer än vad jag har räknat med att få ut. Uppgången dessa fem år som jag ägt lägenheten blev nästan 70 procent! De extrapengarna behövs verkligen då husbygget har blivit dyrare än vad vi först har tänkt oss. I stort sett bara tillval som inte varit “nödvändiga” som har gjort att det blivit dyrare så vi har bara oss själva att skylla.

 

Sparkvot: 41 %

Lönen har kommit in på kontot som vanligt och den har fördelats ut till olika konton och räkningar. För min del blev det en vanlig grundlön, som är på 20 271 kronor. Utdelningar har varit 445 kronor, vilket ska återinvesteras i aktier.

 

Som vanligt har mycket av pengarna från lönen gått till husbygget. Det slukar pengar. Hittills har bygget blivit dyrare än vad vi först har tänkt oss genom olika tillval vi har gjort, men samtidigt så kommer vi lägga in mer pengar i kontantinsats än vad vi tidigare beräknade.

 

När huset är klart (vilket inte är så länge till) hoppas jag att jag kommer kunna starta ett månadssparande till aktier igen. Dock väntar säkert en hel del kostnader för inredning och möbler samt att jag snart kommer börja på föräldrapenning.

 

Sparkvot: 41 procent. Jag får vara nöjd av de förutsättningar jag har.

 

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0