H&M tuffar på

Idag kom pressmeddelande från Hennes & Mauritz.

 

Rapporten säger:
- H&M:s försäljning har ökat med 19 procent i jämförelse mot maj månad förra året.
- Försäljningen påverkades av kalendereffekter, vilket fick en positiv effekt på 3-4 procentenheter.
- Butikerna ökar kraftigt.

 

Det ska bli intressant att läsa delårsrapporten som kommer den 18 juni.

 

När jag läste rapporten imorse så var det nog inte bara jag som trodde att aktien skulle gå upp kraftigt. Bland annat skrevs det här att uppgången förutspåddes bli cirka 2 procent.

Just nu ligger aktien +0,62 % idag. Totalt är mitt innehav +34,11 % för just den här aktien. Jag är riktigt köpsugen i H&M då jag tror att det finns en hel del kvar att hämta hem på marknaden! Får se när det kan bli i sådana fall. Just nu är jag mer inne på att samla ihop likvider för att ha en del vid eventuell börsnedgång. Har ”bara” cirka 13 000 kr för tillfället och kommer inte kunna spara ihop så mycket, om ens något, under sommarmånaderna.

 

 

Sommarsatsning - PENSION

Svenskar generellt är rätt så dåliga på att kolla upp och sköta sina pensionsinvesteringar. Det märks framförallt när det orangea kuvertet kommer och många får pensionsångest. Orsaken då? Jag tror mycket beror på att pensionssystemet verkar krångligt med alla olika delar som till slut blir den totala pensionen.

 

Sommarens uppgift blir att några gånger sätta mig ner med mina papper från pensionsbolagen, gå igenom hur värdet är på min pension och vad jag kan göra för att förbättra den. Många av uppgifterna finns på nätet. Jag ska göra sammanställningar och blogga om det.

 

Jag måste lära mig mer:
Allmän pension (inkomstpension och premiepension)
Tjänstepension
Privat sparande

 

PengarMoneyPengar ska förlova sig!

Förlovning är på gång! I sluten av sommaren när jag och min sambo ska iväg på en resa blir det av. Eftersom jag har vetat om det sedan i mars/april så har jag redan sparat undan beloppet på cirka 3 700 kr. Ringen är av vitt guld och har några små detaljer, men det är ingen bling-bling-ring.

 

Köpet av ringen kommer påverka nettoförmögenheten då pengar tas från sparkonto. Jag kommer inte ta upp ringen som en tillgång i sammanställningen.

 

Funderar på att skriva ett inlägg om min ekonomi, min sambos ekonomi och vår gemensamma ekonomi. Jag tror att jag har påverkat honom lite i tänket att inte konsumera så jäkla mycket. Skulle det vara intressant att läsa om?

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0