Utdelningar 2016

Pengaregnet på vårkanten fortsätter. Sedan sist jag skrev om mina utdelningar har jag fått pengar från eWork och Ica Gruppen. Mina innehav i dessa bolag är rätt små än så länge, men jag är även glad för mindre belopp. 
 
 
Utdelningsmål för år 2016 är 12 500 kronor netto. Fullt möjligt för helåret! 

Det där med att uppnå miljonen...

.. Det hade suttit fint. Men det känns inte lika viktigt som det gjorde förut längre. 
Summan på konton som aldrig används spelar ingen större roll. 

När jag för några år sedan började intressera mig för min ekonomi ordentligt, genom att skriva budget och tänka på att jag ska spara, blev det mycket fokus på att jag vill nå en hög nettoförmögenhet. Det vill säga; jag ville ha mycket tillgångar och små skulder. Jag ville bli Rik, kanske man kan kalla det? 

I och med mitt bloggande, bloggläsade och annat läsande har jag nu istället bytt fokus till utdelningarna. I och för sig finns det väl ett visst samband; högt värde på ISK-kontot kan medföra högre utdelningar. 

I framtiden är tanken att jag ska leva på de återkommande utdelningarna - inte ta av kapitalet, vilket gör att jag känner att fokuseringen på just utdelningarna är det centrala, inte att uppnå ett högt kapitalvärde. 

Oavsett så kommer jag dock fortsätta redovisa min nettoförmögenhet varje månad. 
Nu ska jag avsluta mitt svammel! Ha en fortsatt trevlig vecka. 
 

Aktieköp - Ökar i EWRK, AXFO och SHB

Den här veckan har bjudit på aktieköp. Fram till lönen som kommer på måndag har jag haft 7 100 kronor att köpa aktier för (nysparande + 1 000 kronor från utdelningar). 
 
 
 
eWork
Detta köp gjordes 18/4, vilket gör att jag har rätt till utdelningen som kommer snart. I år är utdelningen 3,25 kronor per aktie. Direktavkastningen för detta köp är 4 procent. Genom köpet ökar jag utdelningarna med 16,25 kronor. 

Totalt har jag nu 9 stycken aktier på ISK-kontot. 
 
Axfood
Köp av 6 stycken Axfood-aktier till priset av 152,20 kronor per styck. I år har utdelningen redan varit. Då var ordinarie utdelning 5 kronor per styck och bonusutdelningen 4 kronor per styck. Vid samma förutsättningar nästa år är direktavkastningen för detta köp 5,9 procent. Exklusive extrautdelning är direkavkastningen 3,3 procent. 

På ISK-kontot har jag 26 stycken aktier. 
 
Handelsbanken
Ökningen i Handelsbanken innebär inte att jag får någon utdelning från bolaget i år eftersom utdelningen redan har varit, men nästa år trillar det in pengar från detta köp. Köpet bestod av 9 stycken aktier till styckpriset 108,20 kronor. Ordinarie utdelning i år var 4,50 kronor per aktie och bonusutdelningen var på 1,50 kronor. Vid samma förutsättningar nästa år är direktavkastningen för detta köp 5,5 procent. Exklusive bonusutdelning är direktavkastningen 4,2 procent. 
 
På ISK-kontot har jag 39 stycken aktier. 

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0