Årets åttonde utdelning

 
Snöbollen rullar! Ännu en utdelning har kommit in på mitt aktie-konto. Den här gången är det Coca Cola som delat ut till sina aktieägare. Inte så jättemycket pengar, men alltid ett välkommet kapitaltillskott för mig.
 
 

Räntesänkning

Riksbanken meddelade i torsdags att de sänker reporäntan från 0,75 procent till 0,25 procent.

Bankerna gör nu i alla fall ett kap eftersom de får låna pengar billigare än förut, samtidigt som de inte sänker bolånetagarnas boräntor med lika mycket som de själva fick sänkt.

 

Jag, som har Länsförsäkringar som bank när det gäller bolån, blir naturligtvis glad att de sänker sin tremånadersränta från 2,62 procent till 2,47 procent. Eftersom jag inte har så höga skulder kommer det dock inte bli så stor skillnad för mig vad gäller räntekostnader (ungefär 20 kr i månaden). Igår meddelade dock Länsförsäkringar att de sänker den rörliga räntan ytterligare 0,06 procentenheter till 2,41 procent.

 

I början av 2013 när jag köpte min lägenheten hade jag en ränta på 3,03 procent.

Jag är en av de kunderna som banken älskar - jag har nämligen inte bett om att förhandla om min ränta. Det borde jag givetvis ha gjort. Jag är en trygg kund med inte allt för höga skulder om man ser till min årslön.

 

DI - snålmånad

 Fick en kommentar om inlägget som jag la upp för ett tag sen om snålmånaden som uppmärksammades i Dagens Industri. Hittar inte artikeln på webben så lägger ut bilden jag tog så kanske ni kan zooma in den?

Artikeln är skriven av Viktor Ström för Dagens Industri.
 
Jag själv var med i utmaningen "snålmånad" men jag var riktigt dålig på att redovisa hur det gick för mig. Jag bodde på hotell de första fem dygnen (jobbet betalade) så jag fick gratis frukost. Den arbetsveckan gick jag ut och åt med kollegor två lunchen, resten åt jag pirog/nudlar och frukt (som fanns vid frukosten på hotellet).
Det blev i allafall en mycket billigare månad än vad jag brukar ha!

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0