Sparkvot: 59,4 %

Sparkvoten avser pengar som går till aktieköp, amortering av lån och kontantsparande på lång sikt (boendesparande). 
 
 
 
Total lön för månaden blev 19 550 kronor. Jag har fått 94 kronor i utdelningar, vilket ska återinvesteras. Sparkvoten blir därmed 59 %! Tanken är att jag ska hålla mig kring dessa nivåer även i fortsättningen (men livet kan förändras!

Aktieköp - fyller på i mina befintliga bolag

För några dagar sedan blev det påfyllning av:
- 3 stycken Hennes & Mauritz

Idag har jag köpt följande aktier:
- 6 stycken Axfood
- 3 stycken NCC
- 5 stycken Bonava

Helt enligt plan att fylla på då och då i bolag som jag anser är stora och relativt stabila. De som är grunden i min portfölj.

Nu har jag handlat klart för det som är menat till min långsiktiga svenska portfölj. Påfyllning sker inte förän på måndag den 26de eftersom det är först då jag får lön. Kvar att handla för är 4 000 kronor som ska gå till något utländskt aktieköp. 

 

Gör er beredda på… #uppesittarkväll

IKVÄLL! 

Jag tror att det var Miljonären som introducerade oss för #uppesittarkväll på Twitter. Efter att PrataPengar-podden pratat om det har det fått ännu större spridning. Tanken är att man kvällen före löning ska sätta sig ner och titta efter möjliga investeringar för lönen som snart då kommer. Under hashtaggen uppesittarkväll förmedlar man sedan ut vad man har för tankar. 


Jag var med förra månadens uppesittarkväll och blev inspirerad av att se det enorma flöde som kom ut på Twitter. Bra sätt att få inspiration till nya bolag att kolla upp mer. Eller  bolag som andra har tittat på och inte vill köpa.


En del får lön imorgon (den 23:de) och en del andra får lön på måndag (den 26:de). Jag tillhör de sistnämda. Av nedanstående tweet framgår det dock att #uppesittarkväll avses vara ikväll! 

 

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0