Åttonde utdelningen, 2015

 
Pengarregnet kommer inte lika intensivt nu som i april/början av maj nu när det "bara" är de kvartalsvisa utdelningarna kvar. Den här gången delades pengar ut för mina Ratos preferensaktier, som jag har på ett ISK-konto och därmed inte beskattas 30 % för utdelningen. 
 
 
 

Mina utgifter, april

 
Med inspiration från min syster som har börjat sammanställa sina utgifter för varje månad har jag också tagit tag i detta viktiga. När man som jag, och många fler, vill kunna leva på utdelningar i framtiden känns det viktigt att faktiskt veta hur många kronor man behöver på årsbasis för att kunna leva hyffsat. 
 
 
 
Det här är den första sammanställningen över utgifter som jag gör på länge. Oftast har jag bara gjort en budget i förväg innan lönen kommer in men sedan varit slarvig på att följa upp vad pengarna egentligen har gått till. 
 
Sammanlagt blev utgifterna på 11 330 kr.
Det som sticker ut just den här månaden är "Utemat, fika, dryck", vilket beror på att jag var borta med jobbet och då ökar luncher och middagar ute. I och för sig får jag tillbaka genom traktamente osv nästkommande månad. Kanske att jag och min sambo har ätit ute några gånger fler än vad vi brukar också. 
Bostadsrättsavgiften blev högre än vanligt i och med att elförbrukningen har lästs av och vi fick betala en klumpsumma på den delen som vi har förbrukat utöver "normalt". Nu ligger avgiften på 3 040 kr tillsammans, 1 520 kr för min del. 
"Presenter" är också värt att nämda, min bror har fyllt år och då blev det en dyrare present.
Jag har också köpt en cykel för 400 kr, satte in det under "Transport", rätt eller fel.
Linser köper jag var sjätte månad ungefär. 
 
 

Sjätte & sjunde utdelningen, 2015

Idag har jag fått utdelning från två stycken bolag i min aktieportfölj, nämligen från Hennes & Mauritz och ElectraGruppen. Alltid kul med utdelningar och mer pengar på kontot att kunna investera med. 
 
Hennes & Mauritz har jag i min gamla aktie- och fonddepå med 30 % beskattning av utdelningarna medan jag har ElectraGruppen på ett ISK-konto. 
 
 
 
 
Återstående utdelningar för året är från aktierna jag har i Ratos pref och Coca Cola. 

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0