Klarat ytterligare ett nettoförmögenhetsmål

I och med sammanställningen som gjordes sista dagen i november så klarade jag ännu ett mål för nettoförmögenheten - 900 000 kronor! 

 
Det kommer vara svårt att öka nettoförmögenheten nu ett tag framöver - jag kommer ha många kostnader för mitt nybyggda hus och dessutom kommer jag vara föräldraledig under större delen av år 2018 - innebär mycket mindre med pengar in. 
 

Byggnadskreditivet blir bolån

Äntligen ska vårt byggnadskreditiv för husbygget bli ett vanligt bolån. Räntan är ju så himla dyr på byggnadskreditivet så det ska bli skönt att få “normal” räntekostnad istället. Och att börja amortera så att skulden minskar!

 

Huset är värderat till 3 650 000 kronor
Min sambo och jag har gått in med 456 250 kronor var
Lånet landar på 2 737 500 kronor
Skuldkvoten är 75 %
Räntan blir 1,49 %, en rabatt på 0,54 % ifrån listräntan
Ränterabatten gäller i 12 månader
Amortering med 4 562 kronor per månad för oss tillsammans

Utdelningar 2017

En del av de amerikanska företagen som jag äger har på sistone delat ut pengar till aktieägarna. I mitt fall är det Johnson & Johnson, Coca Cola och Mc Donalds. Detta är troligtvis de sista utdelningspengarna jag inkasserar i år och jag kan därför summera årets utdelningar till 16 859 kronor.

 
 

Om man ser år för år så har de totala utdelningarna ökat för varje år. Såklart är det målet även i framtiden. Det stora målet är slutligen att jag ska kunna leva på utdelningarna.

 

 

I år har jag inte kunnat investera så mycket i nya aktier (förutom återinvestering) på grund av att det mesta av lönen har gått till mitt husbygge. Nästa år verkar inte bli bättre, då jag ska vara föräldraledig. Utdelningarna kommer därför förmodligen inte öka särskilt mycket de närmaste åren.

 

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0