Aktieköp - Ökar i SKA, INDU, SHB & AXFO

På grund av resa har jag varit frånvarande från aktiemarknaden ett tag nu. Inte bara frånvaro i form av uteblivna aktieköp utan även varit frånvarande om aktienyheter och aktiekurser (jag får skylla på dåligt wi-fi).

 

Idag slog jag dock till med fyra aktieköp. Varje köp är ganska litet men i slutändan, oj oj, jag gör något magiskt för min ekonomiska framtid!?

 

 

 
 

Min långsiktiga portfölj består nu av:
33 st Axfood
85 st Coca Cola
470 st Electra Gruppen
49 st Handelsbanken
193 st Hennes & Mauritz
25 st ICA Gruppen
83 st Industrivärden
43 st NCC
35 st Profilgruppen
815 st Ratos
10 st Ratos preferensaktie
317 st Skanska
185 st Swedbank
18 st Wal Mart

 

Min tillväxtportfölj: 
9 st eWork Group
2 st Swedish Orphan Biovitrum (Sobi)

Skattefria utdelningar! Överföring till ISK

Jag gillar – precis som många andra också gör – investeringssparkonto. För mig är det bästa att jag genom kontoformen erhåller skattefria utdelningar. Man behöver alltså inte skatta 30 % för de kontanta pengar som ens företag ger en, så som det är på vanligt aktie- och fonddepå.

Sedan tidigare har jag flyttat över aktier från aktie- och fonddepå till ISK (länk), men haft kvar mina Hennes & Mauritz-aktier, Skanska-aktier och Coca Cola-aktier. Tanken är att jag varje år ska föra över en del av aktierna till ISK. Ungefär så att vinsten det året går jämt upp med bolåneräntan som jag betalar (vilket inte är sååå mycket i nuläget).

För ett tag sedan överförde jag 90 stycken H&M-aktier till ISK. Denna överföring innebär ännu mer skattefria utdelningar, fint!

Kvar på min gamla aktie- och fondkonto har jag:
76 st H&M
186 st Skanska
85 st Coca Cola

Utdelningar 2016

Sen senaste blogginlägget om utdelningar har jag fått några ytterligare utdelningar (me like), nämligen från mina innehav i ElectraGruppen, Hennes & Mauritz, Industrivärden och Ratos preferensaktie. 
 
 


För år 2016 har tidigare satt upp 12 500 kronor som utdelningsmål för år 2016. Nu börjar målet uppfyllas. Men samtidigt så har de ”stora” utdelningarna redan kommit. Kvar är några kvartalsutdelningar såsom Coca Cola, Walmart och Ratos preferensaktie. I höst får jag även utdelning från NCC. 

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0