Budget för februari/mars

Lönen som landar på mitt konto imorgon blir ca 23 700 kr. Förutom min grundlön får jag traktamente för övernattning på annan ort och övertidspengar.

 

11 250 kr åker in på olika sparkonton. Utöver detta även sparande i fonder på 300 kr och sparande till ISP på 300 kr.

 

Amortering på 3 750 kr (bolån: 1 625 kr, privatlån: 1 500 kr och CSN: 600 kr). Den här månaden är sista gången som jag amorterar 1 500 kr på privatlånet. Nästa månad är det istället ett belopp på 500 kr, vilket även är sista betalningen eftersom det lånet sedan är fullt betalt. Skönt!
 
 
 
 
 

Fördelning aktieportfölj

 

 

Mina aktier består av följande; ElectraGruppen B, Hennes & Mauritz B, Profilgruppen B, Ratos B, Ratos preferensaktie och Skanska B.

Nedan visas den procentuella fördelningen av mina sex stycken aktier. En aktie sticker verkligen ut, det är Profilgruppen som bara utgör 1 procent av min aktieportfölj. Jag är glad att jag för tillfället inte har så många fler aktier i det företaget även om trenden för företaget kanske har vänt lite på senare tid.

 

En annan utstickare är mitt stora innehav i Ratos då jag äger både B-aktien och några preferensaktier. Där är innehavet 22 % respektive 11 %

 

I det stora hela tycker jag att jag har en aktieportfölj med bra spridning genom olika branscher. Risknivån är inte onödigt stor eftersom jag är ägare i stora, stabila företag. En risk skulle i och för sig vara att jag för tillfället har lite för mycket övervikt på Ratos men det känns ändå helt okej. 

 

Nu ser jag fram emot resten av året eftersom jag har tänkt att i alla fall investera 3-4 gånger om det blir bra lägen. Allt eftersom kommer jag naturligtvis att uppdatera fördelningen av aktierna i min portfölj. 

 
 

Årets första utdelning

 
 
Jag gillar utdelningar, såklart! Den första av fyra utdelningar för Ratos preferensaktie har landat på kontot. Eftersom det kommer vara 25 kr i utdelning per aktie och kvartal kommer jag under året få 1 000 kr. 

Aktiemässigt längtar jag till april och maj eftersom det är då som jag får ta del av de mesta utdelningarna. 
 
 
 
 
 

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0