57,2 % av lönen sparas, investeras eller amorteras

Vid utbetalningen av lönen fick jag in 19 557 kr på lönekontot. Under oktober har jag även fått in 456 kr (efter skatt) i utdelningar. 
 
De pengar som jag har lagt undan för sparande på lång sikt, investeringar och amorteringar kan ni se nedan. En sparkvot på 57,2 % är jag riktigt imponerad över. Mycket beror dels på att jag har fått 456 kr i utdelningar (vilka går till aktieköp) men även att jag har betalat in 25 % mindre till min sambos och mitt gemensamma konto (3 000 kr istället för 4 000 kr) eftersom vi har mycket pengar över från förra månaden. Dessa pengar har jag istället valt att lägga på långsiktigt sparande. 
 
 
 
Jag har räknat ut min sparkvot sedan augusti (just nu tre månader). För dessa månader blir den genomsnittliga sparkvoten 51, 2 %. 

Utdelningar 2015

Sen senast jag skrev om mina utdelningar har jag fått cash ifrån mina aktier i Coca Cola och NCC. Det kan ni se nedan;
 
Jag har i nuläget en utdelning kvar för året, det är utdelningen från Ratos preferensaktier. Pengarna kommer i mitten av november. 

Det lilla i livet (är det stora?)

Ibland händer saker som gör att livet stannar upp. Allt annat i livet blir obetydligt. 

Jag tror att vi behöver denna påminnelse i livet någon gång ibland. Även fast det kan göra ont. Vi behöver påminnelsen för att på så sätt komma tillbaka och njuta till max även av det lilla som finns i livet. 

Börja redan idag; det finns så mycket vackert kring oss, bara vi tar oss tid till att se det. 

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0