Relax mode is on

 
Här kommer en semesterhälsning till er alla! 
Min semester har hittils varit väldigt bra. Som ni ser på bilden nedan så har jag inte kunnat släppa tänket om sparandet och investerandet (det vill jag inte heller) utan det finns med som en del av mitt liv, kommer förmodligen göra det flera år framöver. 
Jag har kunna träffa min syster (hennes blogg finns här), träffat övrig familj och vänner, varit på en utlandsresa och kunnat koppla av. 
 
 
 
 
Just nu pågår packning inför en veckas semester i Sverige då jag ska ut på cykelsemester. Perfekt kombination av semester, tror jag, då det kommer bjudas både på avkoppling och aktiviteter. 
 
Jag tror och hoppas att jag kommer tillbaka efter semestern med ny energi så att jag orkar sikta mot både gamla och nya mål! 
 
Hoppas att du kan njuta av avkoppling i sommar vare sig du har semester, sommarjobbar, studerar eller vad du nu lägger din tid på. 

Nytt aktieköp - NCC

Tidigare i veckan köpte jag in ett nytt bolag i min portfölj - nämligen NCC. Det blev 30 stycken aktier till ett pris av 260,50 kr styck. 
 
Varför köper jag aktier i NCC?
Först och främst har jag aktier i Skanska, vilket i allafall är ett snarlikt bolag. Jag har inte haft aktier i NCC tidigare så det är ett nytt bolag som kommer in i portföljen. 
 
Även fast jag har Skanska sedan tidigare vill jag bredda min portfölj ännu mer vad gäller bolagsrisk och tar därför in NCC. En stor orsak till köpet i bolaget är även den höga direktavkastningen som jag fick på köptnivån. Direktavkastningen ligger på 4,6 %, räknat på oförändrade förutsättningar gällande utdelningen på 12 kr på årsbasis. 
 
Aktiereserven
Förutom det månadsmässiga sparandet om 4 000 kr som ska gå till aktieinvestering (nästan) direkt efter löneutbetalning så försöker jag även spara till en aktiereserv, eller krigskassa som den också kallas. I nuläget ligger krigskassan på 47 967 kr. 
 
 
 

Nionde utdelningen, 2015

Pengaregnet är inte lika kraftigt nu när vårmånaderna har passerat. Coca Cola delar dock ut även andra tider på året och några kronor har därför landat på mitt konto. Som vanligt återinvesteras utdelningarna, får se i vilket bolag det blir. 
 
 
 
 
 

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0