Börsoro – JAG KÖPER (NCC, SHB, HM & SKA)

Ingen har väl kunnat undgå att Storbritanniens befolkning röstade för utträde ur EU? Så blev det enligt valet i alla fall, nu är det upp till politikerna att ta tag i det. Som jag har förstått det så var folkomröstningen klar natten till fredag (midsommarafton för oss). Svenska börsen var stängd på fredagen. Börserna världen över backade kraftigt generellt sett.

Hur skulle då den svenska börsen ta emot resultatet från folkomröstningen nu på måndagen? I inledningen gick börsen ned 6 procent. Vid stängning låg OMX30 på över 8 procent minus.

Jag har tidigare sagt att jag kommer köpa aktier löpande då och då, utspritt under månaderna. Igår passade jag på att köpa följande bolag:

6 st NCC
6 st Handelsbanken A
2 st Hennes & Mauritz B
14 st Skanska B

Är jag på väg mot min dröm?

Jag har givetvis många drömmar – men en av de drömmar som jag tänker på varje dag är den om att jag ska bli ekonomiskt fri, kunna leva på passiva inkomster. Kunna välja om jag vill jobba eller inte, helt enkelt göra det jag själv väljer att göra. Och framför allt att själv ha frihet att välja när jag ska göra det.

Det är i nuläget oklart hur stora mina kostnader kommer att bli i framtiden (eftersom jag i nuläget inte lever något familje- eller husliv, vilket jag kanske gör i framtiden). Efter att ha levt några år på det sätt som jag vill leva i framtiden så vet jag också hur mycket jag behöver o röra mig med.

Just nu kan jag tycka att det är rätt kämpigt att hålla liv vid drömmen. Trots att mina totala utdelningar under det här året kommer uppgå till åtminstone 12 500 kronor så är det långt ifrån att kunna leva på dessa passiva inkomster. För att mitt mål om ekonomisk frihet ska bli verklighet inser jag att jag behöver ett antal miljoner.

Ett antal miljoner inser jag också kommer ta väldigt många år att komma upp i. En bra hjälp för mig är då ränta- på räntaeffekten. I nuläget är jag relativt ung och har inga jättestora kostnader. Med ränta- på räntaeffekten kommer mitt sparande påverkas mycket på lång sikt.

Om man ser det på det sättet så inser jag istället att jag har en stor chans att i nuläget göra saker som i framtiden kommer ha stor betydelse. De pengar som jag investerar idag kommer göra underverk i framtiden. Varje krona är ett litet steg på vägen.

Hur gör ni för att hålla fokus och motivationen uppe?

P.S. Trevlig midsommar!

Aktieköp - blandad kompott igen

Nedan ser ni köp som jag gjorde igår. Jag hade drygt 3 000 kronor kvar från maj månads överföringar som skulle handlas för. PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0