Nettoförmögenhet 30/9-14

Dags för ännu en omgång av redovisning av nettoförmögenheten. Jag tycker att det går så otroligt fort mellan varje. 
 
Den här gången landade nettoförmögenheten på nära 347 000 kr. Jag nosar nääästan på 350 000 kr - vilket jag har som mål att uppnå i december i år, här finns en länk till det inlägget - verkligen läge att revidera den planen?! Jag ska dock inte ta ut något i förskott - jag jobbar långsiktligt! Från föregående redovisning har nettoförmögenheten ökat med cirka 12 300 kr. 
 
 
 
 Den här månadens lön har jag hittills hanterat riktigt bra! Jag har satt över 5 300 kr till aktieköp. I "normala" fall har jag 4 000 kr som mål på det. 
 
Betalat av lån; 1 625 kr på bolånet och 600 kr på CSN. 
 
Under perioden har jag köpt aktier, närmare bestämt Hennes & Mauritz. 

Billigt IKEA-besök

Igår besöktes IKEA. Affären där det alltid är något som slinker ner i kundvagnen eller den gula (fula) kassen. Den här gången var det inköp till garderoben som gällde. Jag har tyvärr platsbyggda garderober vilket gör att det inte riktigt är standardmått på dem. Eftersom det är min bostadsrätt är det jag som står för alla kostnader som hör till den. Garderobsinredningen följer alltså med när jag säljer lägenheten sedan. 
 
Det jag ville ha med mig hem var trådbackar och skenor till dessa, både till min ena garderob som är lite bredare och min sambos ena garderob som är lite smalare. Hur som helst hittade vi ett stativ med trådbackar till sambons garderob som passar alldeles utmärkt. Han ska ha en till sån nästa gång vi är på IKEA. 
 
Till min bredare garderob fanns det inte något stativ med trådbackar. Tittade istället på skenor att sätta fast, men jag har en något bredare garderob än vad de var. Möjligen att jag sågar till bräder att ha mellan skenorna och garderobsväggen men det verkar lite krångligt. Får kolla vidare. 
 
Förutom stativet med trådbackarna köpte jag en pajform (jag råkade ta sönder min sambos) samt två små handdukar för händerna. Totalt 256 kr. Plus att jag ska betala en del för själva resan som gjordes med min sambos bil! 
 
Självklart blev det mat på IKEA också, men det betalade jag och min sambo med vårt gemensamma kort. 

Aktieköp genom åren

Här är en sammanställning över de aktieköp som jag har gjort under åren. Tabellen är inte redigerad utifrån nyemissioner eller splittar, utan siffrorna är som de var vid tidpunkterna för köp. 

 Under år 2011 köpte jag aktier för nära 80 000 kr. Pengarna kom dels från försäljning av fonder som jag hade haft tidigare men även att jag började jobba hösten 2011. 
 
I slutet av år 2012 så köpte jag en bostadsrätt, vilket påverkade att jag inte kunde köpa så mycket aktier. 
 
För år 2013 blev det inte alls så många köp av aktier - endast ett köp. Vad det beror på vet jag inte riktigt, mycket av pengarna gick till annat helt enkelt. Bland annat att betala tillbaka cirka 20 000 kr till min syster som jag hade lånat av. 
 
Jag gick in på den amerikanska marknaden först i år, år 2014. Spännande! Under året har det bara blivit ett köp ytterligare, H&M. Får se om det blir ytterligare ett köp i slutet av året. 

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0