Sparkvot

Sparkvoten för den lönen som betalas ut idag landar på 38 procent. Min lön blev 20 662 kronor. Inga utdelningar under perioden.

Nedan ser ni sparandet på lång sikt och mina amorteringar:

 

 

 

Tyvärr inga pengar till aktieköp - den här månaden heller. Alla pengar som blir “över” går i princip till husbygget, som har dragit iväg i kostnader för tillval som vi inte hade räknat med när vi gjorde kalkylen. Jag har dock räknat lågt på min lägenhet som ska säljas så kanske att lite extra pengar kommer in därifrån, vi får se.

 

#Uppesittarkväll

Ikväll är det åter dags för uppesittarkväll. Programmet visas som vanligt på Youtube. Tanken är att folk ska “träffas” inför löning och då bland annat diskutera vad för aktieköp som ska göras för den kommande lönen. Programledare är Nicklas och Philip från podden #pratapengar. I direktsändningen pratas det en hel del om bland annat olika bolag.

Den här sidan (https://www.observify.com/sv/live-view/uppesittarkvall ) använder jag för att på ett överskådligt sätt följa Twitter-flödet.

Under kvällen kommer jag att vara upptagen av annat vilket gör att jag inte kommer kunna närvara under sändningen. Kanske att jag kan hoppa in mot slutet. Hoppas att ni som deltar kan hitta inspiration till era investeringar.

Vikten av att planera mat - slipper handla hämtmat & utelunch

Den här veckan, tisdag-torsdag, är det fullt upp för mig och min sambo både jobbmässigt och nästan direkt efter jobb fram till kvällning. Helst ska vi iväg ganska så direkt efter att vi har kommit hem från jobbet, vilket gör att vi inte har tid för att laga mat emellan utan bara för att värma maten och äta den.

Igår kväll körde därför jag och min sambo ett race med att göra varsitt storkok. Min sambo gjorde kycklinggryta med pasta och jag gjorde broccoli- och purjolökspaj på stor plåt. Totalt 19 portioner blev det. Då jag och min sambo sedan tidigare har färdiga matlådor i frysen så kan vi variera dessa med de nya matlådorna från igår. Perfekt!

Ifall vi inte hade planerat in storkok igår hade vi varit tvungna att köpa middag tisdag, onsdag, torsdag och lunch onsdag, torsdag och fredag. För oss två alltså 12 stycken rätter som skulle handlas. Jag och min sambo handlar i princip aldrig utemat om vardagarna så för oss hade det blivit en betydlig skillnad i matkassan (som redan är lite sinad på grund av semester).

 

Hur gör du med mat? Blir det mycket utemat eller gör ni som jag o lagar det mesta själv?

 

 

 

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0