Ligger snett i H&M

 
 
Som ni kan se här under så har mina köp inte varit särskilt lyckade i H&M, om man ser till hur kursen är i nuläget. Säljprickarna är för att jag har överfört gamla aktier från aktie- och fondkontot till ISK. Det har gjort att jag sålde samma antal aktier som jag köpte. Nu har jag alla aktier i min ISK.
 
 

Just nu ligger jag -23 % i bolaget. En riktig skitaffär med andra ord. Bolaget är dessutom det andra största bolaget i min portfölj, vilket gör att avkastningen på denna aktie till stor del påverkar totala avkastningen för min portfölj.

Aktien har haft det tufft sedan toppnoteringen i början av år 2015. Ser man på grafen ovanför borde man bli ordentligt oroad. Bolaget har haft svårt att leva upp till förväntningarna. Vissa påstår att de har sackat efter med digitaliseringen och onlinehandeln, eller i alla fall att kostnaderna för detta inte har lett till vad som kan önskas. Samtidigt öppnar H&M fortfarande många, många fysiska butiker.  

Hur jag har hanterat detta hittills och hur jag måste välja att göra
På nedgången har jag, som ni kan se ovan, köpt aktier då och då. Dock har jag nästintill inte handlat något i H&M under år 2017, det vill säga när kursen har fallit under 250 kronor. Borde jag ha köpt/köpa nu? På så sätt “snittar jag ner mig”.

Idag (alldeles strax) är det rapport igen, vilket jag är väldigt spänd över. Ger rapporten inga eller väldigt få positiva signaler så överväger jag att sälja en del av innehavet. Jag vill inte äga en aktie som sänker min portfölj! Jag måste helt enkelt minska ner på de bolag som inte håller måttet, även fast jag känner att jag nästintill är “gift” med aktien. Jag har ju ägt bolaget sååå länge.

P.S. Nu har jag i och för sig bara skickat efter kläder från H&M en gång, vilket jag gjorde förra söndagen. Först i förrgår (tisdag) fick jag mail om att paketet är skickat. Är det vanligt att det tar så lång tid eller hade jag bara otur att jag beställde när det var mycket rea och att midsommar kom i vägen? Är H&M:s onlinehandel SÅ dålig? /Missnöjd aktieägare och kund.

Sparkvot: 48 %

Den här månaden fick jag en vanlig lön, utan några tillägg. Nettolönen är då 20 281 kronor. Jag har fått lite mer än 100 kronor i utdelningar, som ska återinvesteras.

 

 
 

Av de pengar som jag sparar på lång sikt, investerar eller betalar av lån med så blir den stora summan till pågående husbygge, 8 913 kronor. Tanken var att jag skulle ha sparat 10 000 kronor men nu har ju ränta på byggnadskreditivet börjat ticka som ska betalas en gång i månaden. Får därför dra av lite på det sparandet den här månaden och kommande månaderna.

 

 

Jag är hyfsat nöjd med sparkvot på 48 procent. Lite lägre än vad jag brukar ha men just nu och en tid framöver är det mycket som sker och som kostar pengar.

 

Fyllt på utländska innehav

För några år sedan köpte jag Ratos preferensaktier. Dessa har nu lösts in (läs mer på min syster blogg i följande inlägg: http://rikedom.blogg.se/2017/may/ratos-preferensaktier-loses-in-2.html#comment).  För dessa aktier fick jag 18 375 kronor.

För pengarna har jag valt att köpa utländska innehav i form av; Coca Cola, Johnson & Johnson, Kone, McDonalds och Walmart. Den senaste tiden har de utländska köpen stått åt sidan för köp i svenska aktier (i den mån jag ens har köpt aktier på grund av husbygget), alltså var det dags att fylla på i dessa bolag.

 

 

 

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0