Sambo!


En stor skillnad i mitt liv, både ekonomiskt och privatmässigt. I min blogg kommer jag dock koncentrera mig på det ekonomiska så någon lång kärleksförklaring kommer inte här i alla fall ;)

 

Min sambo har flyttat in i min bostadsrätt som jag köpte för cirka ett år sedan. Jag kommer vara kvar som ensam ägare till bostadsrätten. Vet inte riktigt varför vi har bestämt så men det är det smidigaste i vår sits. 

Det här innebär att följande kostnader halveras för mig: 
- bostadsrättsavgiften
- internet och TV-kanaler
- hemförsäkring
- radiotjänst

Eftersom vi bor i en tvåa som passar oss i storlek så tror jag att vi kommer bo kvar i lägenheten i  alla fall två år. Vi har tidigare tittat på större lägenhet och till och med radhus, men vi avvaktar med det.

Eftersom jag bor mycket billigare nu tillsammans med min sambo så är det guldläge för mig att spara pengar!  

Budget för januari/februari

Nettolönen som utbetalas nu på fredag blir ca 18 500 kr. Har fått traktamente för en övernattning i annan stad med jobbet, därav lite mer än en ”vanlig månad”.

 

6 920 kr åker in på sparkonton. Utöver detta även sparande i fonder på 300 kr och sparande till ISP på 300 kr. Av sparpengarna är 1 000 kr till möbler, vilket kommer köpas in under löneperioden.

Amortering på 3 725 kr (bolån: 1 625 kr, privatlån: 1 500 kr och CSN 600 kr). 

I nuläget har jag ca 800 kr kvar på mitt konto. Jag har dessutom lånat ut över 2 000 kr som jag egentligen skulle ha till löpande utgifter, men faktiskt inte har behövt. Dessa pengar hoppas jag få tillbaka snart och då åker de in på olika sparkonton. 1 000 kr till reskontot och 1 000 kr till aktiekontot.

Övertid!

December, januari, februari och mars brukar betyda övertid på mitt gamla jobb. I år blir det lite senare än vanligt, men nu är det dags för det igen och jag får vara med… Det blir några kvällar och några helger
Vet att det kommer bli några jobbiga veckor framöver, men får tänka på att det är värt det pengamässigt och även bra inför framtiden att jag ”ställer upp”. 

Pengarna går in på några olika sparkonton, får fundera på till vilka.

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0