Hösten

Tänker på hösten. Vill inte tänka på att det blir mörkare tidigare på kvällarna, utan tänker på det ljusa med att det förmodligen kommer bli en del övertid på jobbet. Övertid, som för mig betyder mer i lön. Tänker mig att jag ska försöka maxa övertiden så mycket som det går. 

Tillsvidaretjänst

När jag flyttade hit till min nya stad hade jag blivit lovad arbete i fyra månader. Jag flyttade med tanken att jag nog inte kommer stanna här så länge. Månaderna gick och jag fick förlängt några månader. Schysst, tänkte jag och var glad över att ha ett arbete. 
 
Nu har jag fått ytterligare jobbesked och det är att jag blivit erbjuden fast tjänst, men med sex månaders provanställning. Så om några månader är jag förhoppningsvis fast anställd. 
 
Annars har jag haft semester en vecka nu. Skönt, men både idag och igår har jag varit lite rastlös. Var och tittade efter pocketböcker på second hand men hittade inga. Har boken "så här kan alla svenskar bli miljonärer" som jag ska bläddra lite i. 

Aktieköp

I torsdags, 12 juli, blev det köp av Ratos. 240 stycken aktier köptes till kursen 67,10 kr. 
 
Nu har jag 600 stycken med en inköpskostnad på i genomsnitt 91,77 kr. Ligger just nu minus om man ser till aktiekursen, men får se det som att jag snittade ner mig genom köpet. Innan köpet hade jag ett snitt på ungefär 102 kr (vet inte exakt) så det känns riktigt bra. 
 
På senaste tiden, bland annat efter bytet av VD, har kursen gått ner rätt mycket. Jag köper ändå för att jag tror att det fortfarande finns potential till att bolaget kommer drivas framgångsrikt och att utdelningarna kommer vara rätt så höga. 

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0