Nettoförmögenhet 31/12-16 ^över 700 k

Årets sista dag och då är det dags att även summera hur december månad har gått. Förra månadsskiftet var nettoförmögenheten cirka 694 000 kronor. Därför har jag under månaden haft förhoppningar om att jag ska passera 700 000 kronorsgränsen när jag gör den i årsskiftet. Nettoförmögenheten landar på 716 989 kronor!!! Ännu ett delmål är uppfyllt.

Nettoförmögenheten ökar med cirka 22 000 kronor från föregående beräkning. Även vid den förra sammanställningen var ökningen cirka 22 000 kronor. Med tanke på att min nettolön normalt är cirka 19 000 kronor per månad så känns det fantastiskt. Mycket beror helt klart på att jag har en stor andel aktier som ökar i värde.  
 

Den här månaden hade jag en sparkvot på 64,9 %. I sammanställningen ovan har jag även lagt på ränteinkomster för krigskassan och boendesparandet på 280 kronor respektive 799 kronor. 
 
 
P.s. Jag försöker hela tiden påminna mig om att det även kan gå fort åt andra hållet, det vill säga att värdet på min nettoförmögenhet kan sänkas fort och drastiskt. Jag tänker då främst på "börskrasch" och liknande. Det gäller att stå stadigt och vara beredd på motgångar också! 
 
Jag ska göra en årssammanställning också, på återseende. 

Sparkvot: 64,6 %

Lönen har återigen landat på kontot. Den här gången fick jag för hårt arbete ut 22 867 kronor. För mig är det lite extra än en vanlig lön, det beror på semestertillägg och några timmar övertid. Mycket av "extralönen" går till boendesparande. En normal månad har jag tänkt att spara 5 000 kronor dit.
 
Månadens nettoutdelningar har varit 298 kronor. Totalt kassaflöde in för månaden har därmed varit 23 165 kronor.

Nedan ser ni mitt sparande och amorteringar på lång sikt, vilket är det jag har valt att räkna med i sparkvoten. Sparkvoten landar på 64,6 %, vilket jag är otroligt nöjd över. Låga kostnader betyder mycket! 


 

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0