Uppföljning av budget

Inför varje löneutbetalning gör jag en budget för att på så sätt veta hur jag ska fördela mina inkommande pengar. Jag känner att jag har varit väldigt bra på att göra en budget - det är bara det att jag har inte följt upp den med hur det har gått i verkligheten. Det jag vet är att pengarna som jag har på lönekontot (som ska vara till nöjen & övrigt m.m) brukar räcka gott och väl. 
 
Från och med lönen i mars kommer jag att bokföra alla mina utgifter. Varenda krona. På så sätt hoppas jag att jag kommer få reda på hur stor varje post egentligen är. Det är ett sätt för mig att veta hur mycket pengar jag behöver för att klara migi framtiden. För att få en bra bild av pengarna borde jag göra det här i minst ett år (har några räkningar som betalas årsvis bland annat). 
 
Sedan är jag medveten om att utgifterna kan förändras inför framtiden med bland annat planerat husköp osv. 

Nytt aktieköp - Swedbank

Jag har som strategi att jag ska köpa aktier var tredje månad för en viss summa. Utöver dessa köp sparar jag även pengar till en så kallad ”krigskassa”. I alla fall så är mars den månad som köp ska ske i.

 

Köpet gjordes i Swedbank. Det blev 60 stycken aktier till en kurs på 220,90 kr. Totalt har jag nu 130 stycken aktier i Swedbank. Genom köpet ökar utdelningarna med 681 kr, netto.

 

 

#Sägdinamortering

Jag såg via Claes Hemberg på Avanza att det har startats en ny diskussion på Twitter, #Sägdinamortering.

 

Just nu bor jag i en bostadsrättstvåa som jag flyttade in i januari 2013. Jag köpte den för 295 000 kr och har i nuläget 156 000 kr i lån på den. Varje månad amorterar jag 1 625 kr, det vill säga 19 500 kr per år. Min bostad skulle vara färdigbetald, om allt annat lika, om 8 år!

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0