Utdelningar 2017

Sedan min senaste utdelningsrapport har jag fått några ytterligare utdelningar, nämligen från Paradox, Industrivärden, Hennes & Mauritz, Ratos preferensaktie och Opus Group.

Det börjar bli en fin summa nu, 14 031 kronor netto. Förra årets nettoutdelningar landade på 13 099 kronor, vilket innebär att jag ökar mina utdelningar i år i jämförelse av föregående år.

Numera är det inte jättemånga kommande utdelningar på gång, men några bolag har sin halvårsvisa utdelning kvar (förutom en del utländska bolag som har kvartalsutdelningar kvar).
 
 

Nettoförmögenhet 30/4-17

 

Ännu en månad har passerat. Det går fort nog, framförallt när vi är i vårmånaderna. Denna sammanställning kommer sent, men är från månadsskiftet.

Mitt huvudsakliga fokus (privatekonomiskt) är att kunna vara FRI, det vill säga kunna leva på de passiva inkomsterna. Sammanställningen över nettoförmögenheten har därför inte jättestor betydelse men jag gör den varje månadsskifte ändå.

Med en sparkvot på 70 procent, se tidigare inlägg, plus ett riktigt bra sparande till husbygget samt en positiv börs med utdelningar kan jag sammanfatta ökningen till +27 706 kronor. Jag är riktigt nöjd.
 
 

Utdelningar 2017

Inflödet av pengar är igång! Sedan förra gången har jag fått utdelningar från eWork, Profilgruppen och ElektraGruppen. Nettoutdelningarna är nu på 12 000 kronor. Fortfarande återstår utdelningar från bland annat Hennes & Mauritz, Industrivärden och Ratos preferensaktier.
 
 
 

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0