Vikten av månadssparande

Blev semestern dyr?
.. med resultatet av att annat sparande dessa sommarmånader är nästintill obefintligt?
Lär dig av läxan!

Hur eller hur ska ju den planerade semestern betalas. Jag föredrar dock att spara till semestern då och då – exempelvis direkt när lönen kommer varje månad. På så vis behöver jag inte spara lika mycket per månad jämfört med om jag bestämmer mig för att spara samma summa nån månad före kalaset ska betalas.

 

Den här sparplanen tillämpar jag på mycket annat, inte bara semestern. Exempelvis har jag sparande till nya glasögon, nya linser, teknikinköp och tandläkare som jag fyller på i varje månad. Detta även fastän jag vet att dessa inköp ligger några månader framåt i tiden.

 

 Det här är bara några av alla de olika sparkonton som jag har... 
 

Tanken är att jag ska kunna ha ett jämnt inflöde till Avanza och på så sätt kunna investera regelbundet (läs mer om regelbundet investerande här). På så sätt slipper jag månader där ett mindre belopp eller till och med 0 kronor investeras i aktier på grund av att jag tex har en resa att betala.

 

Håller ni med mig? Tillämpar du också månadssparande till lite större utgifter?
Kom gärna även med motargument för att inte göra på mitt sätt ;) 

90 % avkastning (Skanska)

.. eller ja, totalt sett i alla fall 71 %  om man ser på totalen för både aktie- och fondkontot och det nya ISK. 
 
 
 
 
 
I fredags berättade jag om min hittils bästa aktie, Profilgruppen, som jag har en avkastning på 150 procent på. Min näst bästa aktie, sett till avkastning, är Skanska. Jag har några riktigt gamla aktier på mitt aktie- och fondkonto men även rätt bra avkastning på de mer nyinköpta aktierna i min ISK. 
 
Får se om jag ska föra över mina aktier i min aktie- och fonddepå till ISK någon gång. Jag har sedan innan fört över bland annat Hennes & Mauritz. Då beskattas jag för vinsten som har blivit men å andra sidan får jag "skattefria" utdelningar. 

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0