Lönerevision

Snart är det dags för lönerevision på mitt jobb. Jag har inga höga förväntningar på att det ska bli en  stor ökning. Förra året fick jag en  ökning på 300 (?!) kronor. I år hoppas jag på en 400 kronorsökning. I sånna fall så får jag en slutlön på 24 100 kr brutto. Inte så jäkla mycket kanske för min utbildning, men så är det tyvärr på mitt jobb.

Årets nionde utdelning

Ratos preferensaktie får jag utdelning kvartalsvis med 25 kronor per aktie. I förra veckan var det dags igen. Då jag har 10 stycken aktier blev utdelningen den här gången 250 kronor före skatt.

Det börjar ta sig lite med utdelningarna i alla fall!
 
 

Likvida medel till aktieköp

Jag och min sambo har ett gemensamt konto med var sitt kort som jag tidigare har berättat om. Vi för varje månad över 4 000 kr var, bland annat till mat och bostadsrättsavgift. De pengarna som jag för över till det kontot ser jag inte som ”mina”, dvs. det är inget som jag räknar med i nettoförmögenheten.

 

När vi senast var på en weekend betalade vi vandrarhemet med det gemensamma kontot. 750 kr som jag hade sparat till mitt privatkonto för. De pengarna ska jag nu istället spara till aktieköp.

Den här månaden blir det en överföring till aktiekontot med 7 000 kr. Totalt har jag 27 281 kr.

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0