Nettoförmögenhet 31/7-17

Månadens nettoförmögenhet har från förra sammanställningen minskat med 10 456 kronor. Numera uppgår nettoförmögenheten till under 800 000 kronor. Tråkigt men så är det ibland!
 
Det som har påverkat negativt under månaden är helt klart att mina aktier har backat i värde. Sparkvoten för månaden blev 44 procent. Under månaden fick jag 227 kronor i nettoutdelning från Coca Cola. 
 
 
 
 

Sparkvot: 44 %

 
Min lön landade på 21 446 kronor (den här gången lite extra på grund av semesterersättning). Utdelningar har varit 227 kronor, vilket kommer återinvesteras i aktier. 

Då jag och min sambo just nu håller på och bygger ett hus så går det mesta till detta. Räntan på byggnadskreditivet har börjat ticka och för min del landar räntan denna månad på 2 058 kronor, detta gör även att jag har mindre pengar att fördela ut till långsiktigt sparande tyvärr. Dessutom vill jag öka på bufferten rätt mycket också, vilket har visat sig vara svårt. 
 
 
 
P.S. Jag ska ta en riktig funderare på om jag verkligen ska ha med CSN-amorteringen i sparkvoten. 
 

Utdelningar 2017

Imorse fick jag en notis på min Iphone om att jag erhållit utdelning från Coca Cola. Väldigt trevlig start på dagen måste jag säga.

 

Totalt uppgår nu mina nettoutdelningar till 14 385 kronor. Utslaget på 12 månader blir det cirka 1 200 kronor per månad. Långt ifrån att räcka till frihet mer än fyra veckor om året (sommarsemestern), men ändå… Rom byggdes inte på en dag.

 

 

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0