Nettoförmögenhet 31/12-14

Nu är det dags att sammanfatta årets sista rapport över nettoförmögenheten. Och vilken bra rapport det blev!! Cirka 6 500 kr ifrån 400 000 kr i nettoförmögenhet! Från förra månaden har nettoförmögenheten ökat cirka 12 800 kr. 
 
En av månadens händelse är att jag har gjort ett aktieköp - Swedbank. Jag är mycket nöjd med köpet. Köpet kan ni läsa om HÄR
 
Julen kan sammanfattas som relativt billig. Min familj bestämde sig för att inte köpa så många eller dyra paket. 
 
Det känns som att nettoförmögenheten tuffar på i bra fart framåt. För varje år som går så kommer (förmodligen) utdelningarna hjälpa till mer och mer. Det är ju egentligen passiva inkomster som är det jag vill åt. 
 
 
 


Tankar inför framtiden

En viktig parameter som jag håller koll på är hur det går med nettoförmögenheten. Hur det går och vad planen är kan ni se nedan. Jag är redan nu nära målet 400 000 kr. Just nu känns det som att målet att ha 1 miljon i nettoförmögenhet i juni år 2021 kommer nås innan dess. Men man vet aldrig i framtiden! 
 
 
 
Mitt boendesparande
Min amortering av min bostadsrätt går enligt plan, se nedan. Känns rätt härligt att inte ha så stor belåning på den. 
 
 
 
 
I tabellen nedan är de kontanter som jag sparar till nästa bostadsköp. Just nu har jag lite över 57 000 kr i kontanter för detta. Tillsammans med vad jag kommer få ut när jag säljer min lägenhet så är det en riktigt bra grundplåt för nästa kontantinsats. 
 
 
 
Mina aktier

 
Efter förra månadens nettoförmögenhetsrapport har jag köpt Swedbank. Här visas den nya aktiefördelningen:

 
 
 Jag vill passa på att önska er alla ett gott nytt år! 
Ni får även hålla utkik efter en årssammanställning inom de närmaste dagarna! 
 

Radhusvisning, igen

Nu var det dags - igen. Som jag har skrivit tidigare i höst så är jag och min sambo intresserade av att köpa ett radhus. I höstas var vi och tittade på ett men det blev inget köp den gången. 
 
Nu är vi spekulanter till ännu ett radhus. Ett boende med 4 rum och kök. Ett entréplan och en ovanvåning. 2 badrum (ett på varje våningsplan). 
 
Området är rätt bra, vad jag vet i allafall. Dock är jag inte van sedan min barndom att ha en väldigt liten trädgård - vilket det är vid dessa radhus. Det är det som är det stora minustecknet. 
 
Radhuset ägs idag av en nära släkting till min sambo. Om vi känner den här personen rätt så kommer vi dock inte få någon rabatt på grund av det (vem vill egentligen sälja till ett underpris?). Mäklarkostnader kommer vi i sådanna fall strunta i, det är ju i allafall några tusenlappar. 
 
Via Hemnet så har jag sett att ungefär liknande radhus har sålts för cirka 1 miljon kronor. Avgiften verkar vara cirka 36 000 kr per år, 3 000 kr per månad, vilket är hyffsat. Efter eventuellt köp skulle vi bo väldigt billigt kan jag konstatera utan att ha räknat något närmare på det. 
 
Jag och min sambo ska ta oss en titt nångång efter nyår. Bloggen kommer uppdateras med information om hur det går! 

Nytt aktieköp - Swedbank

Igår blev det ett aktieköp i december också - den här gången i form av Swedbankaktier. 

 
Antalet aktier hamnade på 70 st. Köpte dessa för 194,40 kr utan courtaget medräknat. En viss skillnad mot när jag kollade in Swedbank för första gången, då kostade varje aktie cirka 7 kr. Kan det ha varit 2010 kanske. Dock vågade jag inte köpa aktierna då. 
 
 
Här är sammanställning över alla aktieköp jag har gjort under åren.
 
Just nu siktar jag på att göra minst fyra aktieköp per år. 
 

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0