Knapert med lön

Den här månaden blir det ingen fet lönesumma insatt på mitt konto precis. Det beror på att mitt jobb drar 2,5 månaders 20 procentsledighet på novembers månadslön. Jag tar inte ut föräldrapenning för tjänstledigheten. Totalt kommer jag få ca 11 900 kronor utbetalt.

Med de vanliga räkningarna plus stundande födelsedagar och julklappar kan det bli knapert. MEN, jag har under en tid fokuserat på att få till en bra och acceptabel nivå på min buffert. Jag är glad att jag har en helt okej buffert. Såklart att det är tråkigt att jag behöver ta från bufferten, men jag har också varit medveten om att jag kommer få mindre i lön när jag är tjänstledig 20 procent (nu blev allt på en och samma gång, vilket jag inte riktigt hade tänkt på).

Ibland får aktieköp stå åt sidan. Jag har i alla fall cirka 10 000 kronor att köpa aktier för den närmaste tiden, vilket jag glädjer mig åt.

AlvestaGlass

Jag minns så väl en kväll något år sedan, hemkommen från en informationsträff med Alternativa listan. Efteråt, när jag skulle sova, låg jag bara och tänkte på en investering jag ville göra. Under kvällen hade Pepins och AlvestaGlass kommit på tal. AlvestaGlass blev jag helt såld på. Jag funderade och funderade den natten, kom fram till att jag vill köpa aktier i bolaget.
 
Nästa dag hörde jag av mig till min syster (www.rikedom.blogg.se) för att berätta om vad jag hade hört. Hon blev också helt såld! Jag har för mig att den här informationsträffen var i samband med att handeln för AlvestaGlass var öppen (handlas bara några dagar per gång), så det var att sätta sig in i det ganska så fort.
 
Jag har totalt betalat 15 240 kronor för alla mina aktier. Värde idag: 25 900 kronor. En bra ökning. Dock ska det betalas 30 procent skatt på vinsten den dagen jag säljer.
 
 
 
 
 
 
Börsnotering år 2020
Bolaget ha gått ut med att en börsnotering år 2020 är tanken. Absolut spännande!  
Funderingar inför börsnotering: (ni får gärna kommentera ifall ni har några idéer)
- Kommer det göras en nyemission i samband med börsnoteringen? Hur kommer det i sådana fall påverka mina befintliga aktier?
- Hur går egentligen processen till?
- Kommer befintliga aktieägare ha företräde vid eventuell nyemission?
- Kommer jag vilja vara med på en eventuell nyemission? 

- Har jag kapital för att vara med på en nyemission?
- Fördelar med börsnotering? Att fler kan bli ägare av aktier?
- Lättare att köpa och sälja?
 

Nettoförmögenhet 31/10-18

Förändring nettoförmögenheten från föregående månad: -10 897 kronor
Månadens utdelningar: 552 kronor
Månadens aktieköp: 13 st Investor, 8 st Kinnevik, 25 st Latour, 21 st Svolder, 5 st Axfood
Månadens aktieförsäljning: Inga försäljningar
Månadens sparkvot: 36 %, se inlägget om sparkvot här
Månadens unnande: Biljett till ishockeymatch, biljett till Mia Skäringer, klippning och resa till min syster

 
 

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0