Snålmånad, april

Bloggaren ”Kan jag bli rik?” har startat en utmaning som jag ska hänga med på! Det hela går i stort sett ut på att ha en snålmånad i april. Ha så små rörliga utgifter som möjligt. Jag kommer köra 1 april till 31 april. 
 
Värt att nämna är att jag har valt att inte berätta något för min sambo om mitt sparande och målet med sparandet. Framförallt inte denna snålmånad så jag kan tänka mig att det ibland kan bli svårt att förklara varför jag "måste" hoppa över saker att handla eller göra. 

Jag har tänkt att redovisa vad jag har handlat en gång i veckan. Eftersom jag har en sambo och vi har delad ekonomi är det halva kostnaden som jag räknar med vid gemensamma inköp som till exempel mat och småsaker. 

Inledningen av snålmånaden kommer inte bli så jättebra eftersom jag ska bort med jobbet hela arbetsveckan till en annan stad, vilket kommer ställa till lite problem för mig. Jag åker själv från min avdelning, så jag kommer inte "behöva" äta ute på kvällarna. Var det inte Miljonär innan 30 som köpte nudlar och värmde på hotellrummet? Jag skulle kunna sträcka mig så pass långt några kvällar i allafall... Vet att hotellet har äpplen och bananer vid frukosten, sånna kommer jag ta några av och ha under dagen och kvällen. 

En shoppingresa till en större stad är planerad till slutet av april. Jag är inte den som köper så mycket kläder eller saker, men något kommer säkert köpas även om jag ska undvika det så mycket som möjligt. 
 

Nettoförmögenhet 31/3-14

Så jäkla nära 300 000 kr i nettoförmögenhet! Men nära skjuter ingen hare..
 
I slutet av januari skrev jag här att målet till juni 2014 skulle vara att ha 300 000 kr i nettförmögenhet. Om man ser till den här månadens sammanställning så var det onekligen inte ett svårt mål att nå. Nåja, än ska jag väl inte säga att det är uppnått, det fattas ju trots allt några hundralappar.. Frågan är om jag ens kommer att uppnå det till nästa månads nettoförmögenhet. Jag kommer nämligen ha betalat en resa på över 10 000 kr då. 

Från föregående månad har nettoförmögenheten ökat med cirka 14 600 kr. Värt att notera vad som har hänt under månaden är bland annat att jag har köpt Coca Cola-aktier, jag har amorterat ner privatlån till 500 kr och jag har börjat spara till aktieinköpen på Avanza istället för på HoistSpar. 

Resekontot

I sommar kommer jag ha fyra veckors semester. Tidigare år har jag mest varit hemma i staden där jag bor eller ut på någon kortare resa. Det här har inte varit så dyrt och jag har inte behövt spara så mycket till detta innan.

Den här semestern kommer bli riktigt jäkla dyr! Av mina fyra lediga veckor kommer jag vara bortrest i tre veckor, uppdelat på två resor. Utomlands.

Ur det privatekonomiska perspektivet kommer det vara katastrof. Mitt sparkonto för resor och upplevelser är inte så välfyllt – jag tänkte mig att det skulle vara som en semester som jag har haft förr. Men med en ny sambo och tänket att det är nu som jag kan hitta på alla möjliga saker så är det nu bestämt att vi ska ut och resa!

Det nuvarande saldot på sparkontot för resor täcker (nästan) den ena resan på cirka 12 000 kr. Den andra resan behöver inte betalas ännu, utan blir mer under sommarmånaderna någon gång så som tur va så hinner jag spara några månader. Hoppas det inte medför att jag får sänka mitt sparande som det meningen att det ska vara hög prioritet på – aktiesparandet.

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0