60,4 % av inkomsterna sparas, investeras eller amorteras

Kolla rubriken! 60,4 %!!! Med sparande menas det som sparas på lång sikt. Månadens inkomster landade totalt på 21 524 kr (lön på 20 774 kr, utdelning på 250 kr och ett arvode från min bostadsrättsförening på 500 kr). 
 
Min genomsnittliga sparandekvot från och med augusti är 53,5 %. 

Aktieköp - Swedbank

Innan påfyllningen till Avanza från månadens lön hade jag några hundralappar som skvalpade på ISK-kontot. För dessa hundralappar blev det köp i Swedbank. Ett väldigt litet köp - mest för att få ner GAV ytterligare. 
 
Det blev hela 2 (!) stycken Swedbank-aktier för priset 192,20 kr styck. Vid oförändrad utdelning hamnar direktavkastningen på 5,9 % och ger utdelning med ytterligare 22,70 kr. 
 
Närmast planerar jag att gå in med någon eller några tusenlappar i ett investmentbolag. Industrivärden ligger bra till.. men vi får se. Ska göra en ordentlig koll och se vad det landar på. 

Utdelningar 2015

På mitt konto har jag fått in utdelning för mina aktier i Ratos preferensaktier. Inte ett jättestort belopp, men alltid något. Många bäckar små som det heter ;) 
 
Innan jag kan summera 2015 års utdelningar får jag vänta till i december då utdelningar från Coca Cola och Walmart kommer in. 
 
 

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0