58,6 % sparas, investeras eller amorteras

Lönen för mars har kommit in på lönekontot, känns bra att åter igen få in pengar till kontot. Än kan jag ju inte leva på utdelningarna (men det är målet). 
 
Lönen var "normal", det vill säga inga tillägg för övertid eller traktemente och liknande. Inte heller något avdrag för sjukdom. Utbetalt blev därför 19 550 kronor. Jag har sedan förra löneutbetalningen fått 192 kronor i utdelning (Handelsbanken och Axfood). Inkomsterna landar därmed på 19 742 kronor. 
 
Nedan ser ni hur jag har fördelat sparandet på lång sikt. Det innehåller pengar till investerar i aktier, sparande till kontantinsats för nytt boende och amorteringar i form av nuvarande lägenhet och CSN
 
 
 
Graden den här månaden för sparande på lång sikt, amortering och investeringar är 58,6 procent. Sedan årsskiftet är genomsnittet 57,2 procent. 

Utdelningar 2016

Idag var dagen för första utbetalningen av utdelningar från Handelsbanken och Axfood för mig. Jag köpte mina första små poster förra veckan. Min tanke är att öka innehaven i dessa två bolag. Jag äger bolagen genom ISK-konto vilket gör att 30 % skatt inte tas ut på utdelningen. 
 
Mina 10 stycken Axfood ger 90 kronor (5 kronor ordinarie + 4 kronor bonusutdelning). Mina 17 stycken Handelsbanken ger mig 102 kronor i utdelning (4,50 kronor ordinarie + 1,50 kronor i bonusutdelning). 
 

Nedan ser ni mina totala utdelningar som jag har fått hittils under år 2016:
 
 
 

Nygammalt intresse

När jag var ungdom spelade jag fotboll i 10 år. Jag var ett riktigt fotbollsfreak och älskade att träna och framför allt spela matcher och cuper. Men jag slutade. 
 
Nu har jag haft ett uppehåll i 10 år men beslutat mig för att börja igen. Något år kvar till 30 år. Har jag blivit galen som börjar igen så här gammal?!

Jag gör det för välbefinnandet och umgänget
Det här är egentligen en blogg med sparande- och investeringsfokus. Men den handlar också om mitt välbefinnande på vägen till rikedomen som jag drömmer om. 
 
På mitt arbete är det mest stillasittande arbete, eller stående arbete då jag har ett höj- och sänkbart skrivbord. Hur som helst, inte mycket rörelse om dagarna. 
 
Det här har gjort att jag på min fritid måste aktivera mig med något fysiskt. Vilket har varit lite svårt då jag inte fått in några fasta rutiner för träningen, exempelvis tid och vilken träning. Genom fotbollsträningen får jag in rutinerna för när jag ska träna. 
 
Dessutom har jag saknat sammanhållningen. Jag behöver sammanhållningen som en lagidrott medför och träffa annat folk än arbetskollegorna, min sambo och hans familj.
 
Den ekonomiska biten
När jag spelade fotboll som barn och ungdom var det främst mina föräldrar som fick stå för kostnaderna. Jag är lite ovan vid att räkna på hur mycket det kan kosta för mig per år att spela fotboll.
 
Jag har fotbollsskor sedan tidigare. Även en hel del träningskläder. Benskydd har jag köpt för en rätt så billig slant. 

Kommande kostnader: 
- medlemsavgift 
- överdragskläder inför match och träningar (tror att man får betala det själv i alla fall) 
- lotter, får försöka sälja även till släkt och vänner 
 

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0