Sparkvot: 20 %

 
Lön: 20 271 kronor
Utdelningar: 445 kronor

Sparkvoten landar på, för mig, låga 20 procent. Den stora förklaringen till att min sparkvot sänks så pass mycket mot vad den normalt brukar se ut är att huset nur är klart och att det nu har gått åt/kommer gå åt mycket pengar till att starta livet som husägare. Jag är i alla fall glad att en del pengar går till aktieköp, det har det inte gjort på flera månader. 
 
 
 

Utdelningar 2017

 
För ett tag sedan delade Hennes & Mauritz ut pengar. Från och med i år delar företaget ut pengar även på hösten. Så mycket utdelningar som jag har fått i år har jag aldrig fått hittills under ett enstaka år. Känns bra! Nettoutdelningar på cirka 16 500 kronor känns fantastiskt faktiskt. 
 
 
 
 

Konsumtion inför bebisankomst <3

Många kollegor frågar ifall jag och min sambo har börjat köpa något inför födseln av vårt barn. En av de “stora” sakerna är givetvis barnvagnen. Dessa kan köpas för hutlösa priser. En kollega berättade om en bekant som hade hittat en barnvagn för 13 000 kronor. “Ååå nej, aldrig!” tänker jag. Jag och min sambo har fått tag i en begagnad vagn för 1 500 kronor. Vi kommer köpa den av en släkting som har haft den till ett barn. Väldigt välskött och bra hjul. Det här innebär en kostnad på 750 kronor för mig (vi kommer dela på alla kostnader) istället för 6 500 kronor ifall vi skulle ha köpt en ny! Känns sååååå bra (behöver pengar till annat!!).

Jag tänker att vi fortsätter med att köpa resterande “stora” sakerna begagnade. Oftast upplever jag att prylarna är i väldigt bra skick och har tappat mycket i värde bara genom ett barns användande. Då tänker jag bland annat på babyskydd och spjälsäng. Just babyskyddet ska jag få köpa begagnat av en kollega (hon köpte den ny och har inte krockat med bilen).

Ös på med tips inför barnåren! Behövs verkligen alla produkter som marknadsförs? Är det någon idé att beställa hem de gratis “startpaket” som finns på olika sidor?

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0