Tufft med alla kostnader på huset


Rubriken säger att jag tycker att det är tufft med alla kostnader som jag och min sambo har på huset i nuläget. Som jag har berättat tidigare så bor jag i ett nybyggt hus. Ni kanske tänker att ”ååå vad skönt att bo i ett nybyggt hus”. Jo, det stämmer. Om man ser till att allt inomhus i princip är klart. Men det är samtidigt mycket att göra och bekosta, speciellt utomhus.

 

Förra våren och sommaren var det fokus på markstensläggning på framsidan med tillhörande material till marken (kostade cirka 50 000 kronor). I år har det varit fokus på inköp av markförberedande material till altandäck och förråd. Sedan efterföljande inköp till altandäcket (kostade totalt cirka 25 000 kronor). Och nu har det varit fullt fokus på grävmaskin som har förberett för anläggning av gräsmatta (kommer kosta ca 10 000 kronor) plus beställning av finjord (kommer kosta cirka 20 000 kronor), gödsel, gräsfröer m.m.

 

Allt detta har/ska vi betala kontant, det vill säga vi höjer inte våra lån för detta.  

 

Jag är såklart medveten om att det här är grejer som måste göras och som kostar pengar. För att förklara min rubrik så tycker jag det är tufft med dessa kostnader utifrån perspektivet att jag under flera år har kunnat överföra en hel del av mina lönepengar till Avanza för att köpa aktier för. I nuläget får jag istället vara glad ifall jag kan överföra några hundralappar per månad till Avanza. Fördelen är att jag älskar mitt hem mer och mer för varje dag!  
 
 
 
 
Nu ska jag njuta av att det är fredag kväll genom att gå ut och börja så gräs!

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0