Ligger snett i H&M

 
 
Som ni kan se här under så har mina köp inte varit särskilt lyckade i H&M, om man ser till hur kursen är i nuläget. Säljprickarna är för att jag har överfört gamla aktier från aktie- och fondkontot till ISK. Det har gjort att jag sålde samma antal aktier som jag köpte. Nu har jag alla aktier i min ISK.
 
 

Just nu ligger jag -23 % i bolaget. En riktig skitaffär med andra ord. Bolaget är dessutom det andra största bolaget i min portfölj, vilket gör att avkastningen på denna aktie till stor del påverkar totala avkastningen för min portfölj.

Aktien har haft det tufft sedan toppnoteringen i början av år 2015. Ser man på grafen ovanför borde man bli ordentligt oroad. Bolaget har haft svårt att leva upp till förväntningarna. Vissa påstår att de har sackat efter med digitaliseringen och onlinehandeln, eller i alla fall att kostnaderna för detta inte har lett till vad som kan önskas. Samtidigt öppnar H&M fortfarande många, många fysiska butiker.  

Hur jag har hanterat detta hittills och hur jag måste välja att göra
På nedgången har jag, som ni kan se ovan, köpt aktier då och då. Dock har jag nästintill inte handlat något i H&M under år 2017, det vill säga när kursen har fallit under 250 kronor. Borde jag ha köpt/köpa nu? På så sätt “snittar jag ner mig”.

Idag (alldeles strax) är det rapport igen, vilket jag är väldigt spänd över. Ger rapporten inga eller väldigt få positiva signaler så överväger jag att sälja en del av innehavet. Jag vill inte äga en aktie som sänker min portfölj! Jag måste helt enkelt minska ner på de bolag som inte håller måttet, även fast jag känner att jag nästintill är “gift” med aktien. Jag har ju ägt bolaget sååå länge.

P.S. Nu har jag i och för sig bara skickat efter kläder från H&M en gång, vilket jag gjorde förra söndagen. Först i förrgår (tisdag) fick jag mail om att paketet är skickat. Är det vanligt att det tar så lång tid eller hade jag bara otur att jag beställde när det var mycket rea och att midsommar kom i vägen? Är H&M:s onlinehandel SÅ dålig? /Missnöjd aktieägare och kund.

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0