Tankar om semestern – semestertips.

Ja, nu har ju de flesta redan haft semester och möjligen har redan längtan efter nästa sommarsemester satt igång. Här följer några tips inför en (ekonomisk) semester nästa år.

- Tips om att spara lite per månad nu i höst, vinter och vår. Ett kontinuerligt sparande blir mycket pengar på nästan ett år! På så sätt slipper man att spara mycket på en och samma lön. Tänk bort ”Jag tar det i maj”. I maj månad kan till exempel bilen gå sönder, vilket leder till att semesterplanerna kan vara i fara.  

- Köp en fin och bra filt att kunna ta med. Plus bra förvaring till en matsäck så att det inte finns några hinder till att ta med lunch och middag (förutom eventuellt hinder att man även ska göra lunchen och middagen innan).

 

- Kaffetermosen gör att allt blir mycket trevligare (och mycket billigare). 

 

 

- Upptäck närområdet, så kallad ”hemester”. Det finns säkerligen fantastiskt mycket fina och roliga upplevelser precis bakom hörnet som man inte tänker på i vardagen. Att turista i närområdet innebär att man exempelvis slipper övernattningskostnader och att det är lättare att ta med egen lunch och middag.

- Vill ni resa utomlands eller till ställen i Sverige som är väldigt populära om somrarna? Försök åka när det är lågsäsong istället! Billigare och inte lika mycket folk. Sedan förstår jag att man kanske inte vill åka till Kroatien i april när det inte är någon jättevärme där än, men kanske i augusti efter att skolorna har börjat om man har möjlighet till det? 

 

Vad är erat bästa semestertips?
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0