Nettoförmögenhet 28/2-17

Den senaste tiden och den senaste månaden har verkligen handlat om rapporter, rapporter och rapporter. Trevligt tycker jag.. för det mesta i alla fall! Generellt sett har rapporterna varit över lag riktigt bra. Utdelningar är något som är viktigt för mig, därför har jag hållit lite extra koll på de. Ska skriva ett eget inlägg om hur utdelningarna framöver kommer se ut.

 

Månadsskiftets nettoförmögenhet har jag gjort. Den landade på 746 754 kronor. En ökning med 13 563 kronor från förra månadsskiftet. Det går framåt! Nästan 750 000 kronor i nettoförmögenhet och nästan 1 miljon kronor i totala tillgångar!!

 

 
Under februari har bland annat följande skett;

* Jag har varit på undersökning hos tandläkaren. Tyvärr fick jag laga ett hål. Undersökning plus lagning landade på 1 785 kronor. Från och med nu är jag med i frisktandvård, vilket betyder att en månadskostnad betalas för att på så sätt få "fria" undersökningar och eventuella lagningar. För detta kommer jag betala 169 kronor per månad. Jag hoppas kunna sänka månadskostnaden framöver med hjälp av tandtråd, fluorskölj och fluortabletter. Avtalet är på tre år, jag har fattat det som att man kan få ett nytt pris efter dessa år. Hur gör ni andra med tandvårdskostnader? Jag brukar inte se något hos er andra bloggare om detta. Ni kanske aldrig har några hål så att ni bara behöver betala för undersökning och därmed inte blir någon vidare hög kostnad om man slår ut det på ett år?

* Present till kompis som fyller 30 år - 500 kronor.

* Utdelning från Ratos preferensaktier på totalt 250 kronor netto.

* Sparkvoten blev 60 %
Humankapitalisten
2017-03-06 @ 00:23:25
URL: http://humankapitalisten.blogspot.se

Jag var hos tandläkaren för ett år sedan och det var första besöket på ungefär fem år. Jag fick beröm för bra tandhygien och blev erbjuden den näst billigaste prisklassen i försäkringstrappan. Det kändes som en okej deal men jag valde att inte teckna. Tycker du är inne på rätt spår med att borsta 2-3 gånger per dag, munskölj morgon och kväll samt tandtråd varje kväll (innan munskölj). Kör man på det ska man förhoppningsvis slippa hål och liknande problem. Trist kostnad men samtidigt, du får god hälsa och ett fint leende på köpet!

//Humankapitalisten
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

PengarMoneyPengar

Välkommen till bloggen om min privatekonomi! Min väg mot höga passiva inkomster.

RSS 2.0